Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtHongarije - Brabantstad 2018 In Pécs, Culturele Hoofdstad 2010
Gepost door: Arnold de Keijzer ()
Datum: 16 april 2010 14:14

Hongarije - Brabantstad 2018 In Pécs, Culturele Hoofdstad 2010

BrabantStad presenteert zich met de tentoonstelling Vitamine Br in het kader van BrabantStad Culturele Hoofdstad 2018 in Pécs, Hongarije. Pécs is één van de drie culturele hoofdsteden, naast Essen en Istanbul, in 2010.

De tentoonstelling vindt plaats van 22 april tot en met 15 mei in Pécs in het Nádor hotel


en wordt georganiseerd door het Europees Keramisch Werkcentrum (.ekwc) uit ’s-Hertogenbosch. BrabantStad is het stedelijk netwerk van de vijf grootste Brabantse steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Helmond.

Culturele Hoofdstad 2018

De tentoonstelling Vitamine Br profileert zich met toegepaste kunst en toont werken van culturele instellingen afkomstig uit de vijf steden. Het .ekwc organiseert hiermee een tentoonstelling die niet alleen BrabantStad op Europees niveau introduceert als serieuze kandidaat voor de titel Culturele Hoofdstad 2018, maar die ook het accent legt op één van Brabants grootste krachten: de creatieve industrie. De vertegenwoordigers zijn: Graphic Design Museum (Breda), Audax Textielmuseum (Tilburg), Design Academy (Eindhoven), Vlisco (Helmond) en het Europees Keramisch Werkcentrum (’s-Hertogenbosch).

Vitamine Br

Iedere stad heeft een culturele specialisatie die onderdeel is van de Brabantse creatieve industrie. Vitamine Br laat zien dat deze combinaties bestaan uit: Den Bosch keramiek, Breda beeldcultuur, Tilburg en Helmond textiel, Eindhoven design. Het .ekwc toont recent, keramisch werk van de kunstenaar Dražen Vitolović en van het ontwerpduo Cathelijne Montens & Krijn Christiaansen. Ook wordt een fotoreportage van fotograaf Johannes Schwartz getoond van keramische designiconen gemaakt in het centrum. Vanuit het Audax Textielmuseum komt Total Table Design, ontworpen door Scholten & Baijings en Kiki van Eijk en gerealiseerd met het museum zelf (tafelgoed), Royal Leerdam Crystal (glaswerk) Koninklijke van Kempen & Begeer (bestek), Cor Unum & het .ekwc (keramisch serviesgoed). Met Total Table Design concretiseren de ontwerpers hun visie op de kunst van het tafelen. Vlisco is al jaren succesvol op de Afrikaanse markt met rijke stoffendessins. In Pécs toont het bedrijf stukken uit de nieuwste collectie. Het Graphic Design Museum uit Breda laat Typofilm zien. Dit is een collectie van 38 filmpjes die aantonen dat een beeld meer dan 1000 woorden kan zeggen, maar dat andersom precies hetzelfde geldt. Eindhoven presenteert zichzelf met de Design Academy en…..

Nádor Gallery

De tentoonstelling is te zien in de Nádor Gallery van het beroemde Hotel Nádor, baken van het culturele leven in Pécs. Vitamine Br opent op 22 april en is te zien tot en met 15 mei 2010. Behalve de tentoonstelling Vitamine Br zullen nog drie Nederlandse, in Pécs wonende, kunstenaars hun werk tonen.


[www.cultuurnet.nl]

[www.ekwc.nl]

Het beroemde Nádor hotel en café werd in de 18e eeuw gebouwd aan het Széchenyi Tér, waar het nog steeds staat.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtHongarije - Brabantstad 2018 In Pécs, Culturele Hoofdstad 2010 Arnold de Keijzer 16/04/2010 14:14
berichtPécs Nádor Szálló - Videó Nieuw Arnold de Keijzer 16/04/2010 15:52
berichtFeestelijke opening van de Nádor Galéria in Pécs- juni 2009 - video Nieuw Arnold de Keijzer 16/04/2010 17:06
berichtRe: Feestelijke opening van de Nádor Galéria in Pécs- juni 2009 - video Nieuw Arnold de Keijzer 16/04/2010 17:07


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)