Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtWijziging afgifte Europese verzekeringskaart, per 1 mei 2010
Gepost door: Arnold de Keijzer ()
Datum: 27 februari 2010 13:40

Wijziging afgifte Europese verzekeringskaart

Per 1 mei 2010 treedt een nieuwe Europese Verordening in werking, waardoor een aantal zaken verandert voor mensen die in een ander EU-land zijn gaan wonen. Één van de wijzigingen is dat voortaan het CVZ de Europese verzekeringskaart moet afgeven. Voorheen gebeurde dit door de verzekeringsinstellingen.

Volgens de bestaande regelgeving verstrekken de verzekeringsinstellingen in het woonland de EHIC aan gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden die daar zijn geregistreerd als verdragsgerechtigden. Vanaf 1 mei 2010 wordt het land dat het pensioen of de uitkering verstrekt, daarvoor verantwoordelijk. Voor Nederlands gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden die in een ander EU-land wonen betekent dat, dat het CVZ voortaan de EHIC zal verstrekken. Deze kaarten geven recht op spoedeisende behandelingen in andere EU-landen. Nederlanders die permanent in een ander EU-land wonen en regelmatig reizen, doen er goed aan in het bezit van deze kaart te komen. De kaart is niet verplicht, maar kan wel handig zijn.

Grensarbeiders

Het CVZ streeft ernaar dat alle Nederlands gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden in andere EU-landen rond 1 mei een nieuwe EHIC in hun bezit hebben. Tot 1 mei blijven de verzekeringsinstellingen in het woonland de EHIC te verstrekken. Voor meeverzekerde gezinsleden van grensarbeiders komt er geen verandering in de bestaande situatie; zij ontvangen nu al de EHIC via het CVZ en dat blijft zo.

Bron: CVZ

[www.mondi.nl]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtWijziging afgifte Europese verzekeringskaart, per 1 mei 2010 Arnold de Keijzer 27/02/2010 13:40


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)