Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtNederlandse banken lopen risico`s in Centraal- en Oost-Europa
Gepost door: Plunk ()
Datum: 01 maart 2010 10:01

In Centraal- en Oost-Europa zijn teveel consumptieve kredieten verstrekt, zo blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants en de EFMA (European financial management & marketing association). Consumenten daar willen hun levensstandaard aanpassen aan West-Europa en sluiten hiervoor lening op lening af. Door de economische crisis komen ze nu in de problemen met het aflossen. Hierdoor kan de wanbetalingsgraad in de regio dit jaar oplopen tot 15%. Onder andere Nederlandse banken hebben veel leningen uitstaan in Centraal -en Oost-Europa en lopen hiermee dus een groot risico, aldus het strategisch adviesbureau.

Tussen 2005 en 2008 was er nog sprake van sterke groei in het jaarlijkse volume van consumptieve kredieten. In Roemenie en Rusland was de groei maar liefst meer dan 50% en in landen zoals Tsjechiƫ en Hongarije gemiddeld 15% tot 30% per jaar. "Vooralsnog is de gold rush over," zegt Hendrik Bremer, partner Financial Services bij Roland Berger Wenen. De groei in het niveau van het consumptieve krediet is sterk gedaald, terwijl de wanbetalinggraad al in de dubbele cijfers oploopt. Specialistische kredietverstrekkers moeten daarom hun aanwezigheid en de rol in de regio heroverwegen.
>>> Lees hier verder <<<Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtNederlandse banken lopen risico`s in Centraal- en Oost-Europa Plunk 01/03/2010 10:01


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)