Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtRussen mogen kerncentrale bouwen in Hongarije
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 10 maart 2017 07:32

De Europese Commissie heeft vandaag haar verzet opgegeven tegen de bouw van een nieuwe kerncentrale in Hongarije. De 'Paks II'-centrale gaat ongeveer € 12,5 mrd kosten en wordt gebouwd en gefinancierd (voor 80%) door Rusland.

De commissie was lang tegen het project omdat er sprake zou zijn van illegale staatssteun en oneerlijke concurrentie. Er was bezwaar tegen het feit dat het project alleen was aangeboden aan het Russische Rosatom, zonder dat andere bedrijven een offerte hadden kunnen uitbrengen. Dit bezwaar werd eind vorig jaar ingetrokken.

Indirecte staatssteun

Eurocommissaris Margrethe Vestager gaat nu ook akkoord met indirecte staatssteun, maar zij stelt daaraan wel drie voorwaarden. Allereerst moet Paks II worden ondergebracht in een nieuw bedrijf dat losstaat van staatsbedrijf MVM, het grootste energiebedrijf van Hongarije en eigenaar van de oude kerncentrale Paks I. De Commissie wil op deze manier voorkomen dat verliezen van de kerncentrale worden verborgen binnen het moederbedrijf.

Ten tweede moet........

[fd.nl]

[www.google.nl]

[www.elsevier.nl]

[youtu.be]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtRussen mogen kerncentrale bouwen in Hongarije Donald Troemp 10/03/2017 07:32


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)