Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtwie renoveerde of renoveerd?
Gepost door: Bohanon ()
Datum: 06 december 2017 08:21

Hoi alle lezers,

Mijn vrouwke en ik zijn zo een 3 tal jaar geleden begonnen aan ons Hongarije avontuur.

Het eerste jaar was het nog 3 weken hier en 8 weken in België en zo verder. Vanaf het 2# jaar was het anders om en het laatste jaar zijn we amper nog in België of alleen als het niet anders kan.

Onderussen hebben we diverse plannen gemaakt betreft wat te doen met onze aankoop.

In den beginne hadden we het plan opgevat om een soort western ranch te gaan maken omdat wij nogal country & western minded zijn.

We hebben dan de buurwoning bijgekocht zodat ons grondstuk aandikte tot 20.000m².
De bestaande woning hebben we verbouwen tot vakantiewoning, los staande van het country gebeuren.Niet iedereen deelt onze voorliefde, en om toch nog wat investering terug te winnen vonden we dat de beste optie.

We noemden het " Villa Vancantia" en met bijhorende website lukt het toch om bezoek te boeken.

Onze eigen woning wordt nu aangepakt en als het wat meezit vieren we kerstmis in een voor 80% afgewerkte woning.

Eind deze maand wordt de architect terug aangesproken om de definitieve bouwvergunning aan te vragen voor onze " Saloon". Die werd getekend door de architect Mei 2017. Het hout is ondertussen besteld en zal klaarliggen om af te halen en te starten in Maart 2018.

Voor de saloon alleen hebben we 40m³ hout nodig. Het zal een gebouw worden van 15m breed bij 20m lengte en 4.85m hoogte. Model is een typische Ponderosa barn.

De bedoeling is om een stek te creëren waar men zich kan neerstrijken en een leuke tijd doorbrengen met vrienden / kennissen, een line-dance slaan, muziek beluisteren.....

In Februari 2017 hebben we eigenhandig 5 stacaravans overgebracht die we gaan verbouwen tot country cottages. Normaal moeten die klaar zijn tegen maart 2018.
Hier hangt alles af van de weergoden natuurlijk.

Op de rest van het terrein is het de bedoeling dat we gaan camperen en we mikken op country-campen of old-time campen. Deze zomer zoeken we ook de reanacters op en willen we die graag op onze stek krijgen.

We hebben nog zo veel in petto met onze stek dat het teveel wordt om hier neer te pennen, maar wie regelmatig op bezoek komt kan meegenieten van ons avontuur.

En wat doen of deden andere lezers met hun hebben en houden en leven hier in het prachtige Hongarije? Ik ben benieuwd naar andere avonturiers en hun verhaal.

grts, Janice & BohanonOnderwerp Geschreven door Gepost
berichtwie renoveerde of renoveerd? Bohanon 06/12/2017 08:21
berichtRe: wie renoveerde of renoveerd? Nieuw Willie_ 06/12/2017 09:55
berichtRe: wie renoveerde of renoveerd? Nieuw Corrienne 07/12/2017 13:07


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)