Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtKoppel opent zoo in Hongarije
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 29 december 2017 18:25

Koppel opent zoo in Hongarije

SHARON (24) EN GUY (33) KRIJGEN VERGUNNING NA JAAR HARD WERKEN

De kinderdroom van Sharon Oplinus (24) is in vervulling gegaan. Samen met haar man Guy Degrande (33) verhuisde de dierenliefhebster vorig jaar naar een Hongaars dorpje om er een zoo uit de grond te stampen. Op 22 december kregen ze het ultieme kerstcadeau: een vergunning van de Hongaarse overheid.

Sharon uit Geluwe is al vier jaar lang de drijvende kracht achter de succesvolle dierenbeurs Petsotic in Roeselare. Toen ze vijf jaar geleden Torhoutenaar en reptielenliefhebber Guy Degrande leerde kennen, beslisten ze om samen voluit te gaan voor hun droom: een eigen dierentuin. De twee probeerden jarenlang om in België een zoo op te richten, maar vonden geen geschikte locatie. Ten einde raad gooiden ze het over een andere boeg. “We wilden onze droom niet opgeven. Omwille van de vastgoedprijzen in Hongarije - een middelgroot woonhuis kost er amper 20.000 euro - zijn we daar gaan zoeken. Via een lokale vastgoedmakelaar kwamen we terecht op een domein van twee hectare in Erdosmecske, een afgelegen dorpje met zo’n 400 inwoners. We wisten dat we een enorm risico namen, maar dromen zijn er om te volgen.” Guy en Sharon kenden geen woord Hongaars, maar hebben zich vol overgave op het buitenlandse avontuur gestort.

Met busje vol dieren

“We zijn vorig jaar met een bestelwagentje vol dieren naar Hongarije gereden. 24 uur waren we onderweg. Eenmaal ter plaatse werd ons dierenopvangcentrum steeds bekender. Hongaarse scholen en zelfs andere dierentuinen namen nieuwsgierig contact met ons op. Intussen hebben we hier zo’n 150 dieren. Wolfshonden, vossen, mangoesten, neusberen, stekelvarkens en marters, maar ook vogels en reptielen zoals slangen en hagedissen. Olifanten of leeuwen zal je bij ons niet vinden”, zegt Sharon. “Het gaat ons om de beleving en het educatieve, niet om het spektakel.

Nagenoeg wekelijks helpen.......

[www.hln.be]

Website van: Repzootic

[www.repzootic.com]

Facebookpagina van: Repzootic

[www.facebook.com]

Instagram pagina van: Repzootic

[www.instagram.com]

Geld inzamelen voor: Repzootic

[www.gofundme.com]

[www.repzootic.com]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtKoppel opent zoo in Hongarije Donald Troemp 29/12/2017 18:25
berichtRe: Koppel opent zoo in Hongarije Nieuw Bohanon 30/12/2017 09:50
berichtRepZOOtic Animal Center gaat open vandaag Nieuw Donald Troemp 01/04/2018 11:25


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)