Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtViktor Orbán: ‘Volk zit niet te wachten op islamitische indringers’
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 08 januari 2018 18:23

Viktor Orbán: ‘Volk zit niet te wachten op islamitische indringers’

De Hongaarse premier Viktor Orbán doet er na zijn omstreden persconferentie in Duitsland van afgelopen weekeinde nog een schepje bovenop. Hongarije weigert stelselmatig immigranten op te nemen, vanwege het simpele feit dat de bevolking ertegen is, zegt Orbán.

Hij was afgelopen weekeinde te gast bij de Duitse CSU, de zusterpartij van de CDU van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Daar waarschuwde hij zijn collega’s dat Europeanen niet zitten te wachten op een instroom van immigranten, en dat de massale migratie naar de Europese Unie (EU) een bedreiging voor de democratie vormt.
Merkel had beter geen miljoen immigranten kunnen toelaten

In 2015 heette Merkel meer dan een miljoen immigranten welkom in Duitsland. Volgens Orbán had ze dat beter niet kunnen doen. ‘Europeanen hebben hier een duidelijke mening over,’ zei Orbán dit weekeinde op de conferentie, naast CSU-leider Horst Seehofer.

‘Ze willen niet dat er een voortdurende dreiging van terrorisme is. Ze willen juist veiligheid. Daarom willen ze dat de grenzen worden bewaakt.’ Hij sneerde naar collega-lidstaten, die ondanks dat sentiment er toch voor kozen om grote aantallen immigranten binnen te laten.

Maandag herhaalt hij zijn uitspraken in een interview met de Duitse tabloid Bild. ‘Ik kan alleen spreken voor het Hongaarse volk, en dat wil geen immigratie,’ zegt Orbán, die dit jaar verkiezingen in het Hongaarse parlement tegemoet gaat. ‘In mijn ogen is het niet mogelijk dat het volk een bepaalde wil heeft, en dat de regering daar niet mee instemt.’ Dat is de reden dat zijn land weigert de grenzen open te zetten: het volk wil het niet, aldus de Hongaarse premier.

Ook twijfelt hij aan de oprechtheid van veel vluchtelingen: de meesten komen niet naar Europa vanwege gevaarlijke omstandigheden in hun thuisland, maar omdat ze willen profiteren van de economie, zegt hij in het interview. Daarom moeten ze volgens hem niet worden gezien als ‘vluchtelingen’, maar als ‘islamitische indringers’.

‘Herverdeling is niet de oplossing’

Orbán haalt opnieuw uit naar het omstreden herverdelingsplan van de Europese Unie – waaraan zijn land consequent weigert mee te werken: ‘De oplossing is duidelijk niet om de mensen die hier illegaal zijn gekomen, te verdelen over de gehele EU,’ aldus Orbán. Het herverdelingsplan van de EU faalde jammerlijk, vooral omdat een aantal landen – waaronder Hongarije en de andere Visegradlanden – weigerde om eraan mee te werken.

Om dit probleem op te lossen moet.......

[www.elsevierweekblad.nl]

Viktor Orbán: ‘Migratie is probleem voor democratie’

De Europese leiders doen op het gebied van immigratie het tegenovergestelde van wat de bevolking wil. Dat zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán op een persconferentie in Duitsland. Hij vindt dat problematisch voor de democratie.

Orbán was te gast bij de Duitse CSU, de zusterpartij van Angela Merkels CDU. Opmerkelijk, omdat juist Angela Merkel meer dan een miljoen immigranten welkom heette in Duitsland, in 2015. Volgens Orbán had ze dat beter niet kunnen doen. ‘Europeanen hebben hier een duidelijke mening over,’ zegt Orbán op een persconferentie, naast CSU-leider Horst Seehofer. ‘Ze willen niet dat er een voortdurende dreiging van terrorisme is. Ze willen juist veiligheid. Daarom willen ze dat de grenzen worden bewaakt.’

Orbán bouwde een hek

Orbán besloot tijdens de migratiecrisis een hek te bouwen rond de Hongaarse grens, om de immigratie tegen te gaan. Hij kreeg hiervoor afkeurende reacties, zeker toen hij de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, vroeg om mee te betalen aan zijn hek. Seehofer was destijds op de hand van Orbán, en verdedigde hem: ‘Hij verdient juist steun, geen kritiek.’

Volgens de Hongaarse premier zal het komende jaar bewezen worden dat hij gelijk heeft. ‘Ik geloof dat 2018 het jaar van de restauratie van de wil van het volk wordt.’

Dit jaar zijn er.........

[www.elsevierweekblad.nl]

Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtViktor Orbán: ‘Volk zit niet te wachten op islamitische indringers’ Donald Troemp 08/01/2018 18:23
berichtRe: Viktor Orbán: ‘Volk zit niet te wachten op islamitische indringers’ Nieuw Bohanon 09/01/2018 10:06


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)