Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtParlementaire verkiezingen in Hongarije op 8 april
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 11 januari 2018 18:02

Parlementaire verkiezingen in Hongarije op 8 april

Op 8 april vinden in Hongarije parlementaire verkiezingen plaats. Dit heeft president János Áder aangekondigd. De kans is groot dat Fidesz, de partij van Viktor Orbán, voor de derde keer op rij als grootste uit de bus zal komen.

De Hongaarse premier Viktor Orbán en zijn partij Fidesz maken volgens de peilingen grote kans op weer een overwinning bij de parlementsverkiezingen van 8 april.

In de afgelopen acht jaar heeft premier Orbán de grondwet herschreven en de macht flink naar zich toegetrokken door belangrijke posten aan loyale partijgenoten te geven. Met zijn beleid op gebieden als de rechtspraak en de media ligt hij regelmatig in de clinch met de Europese Unie. Ook op het gebied van immigratie staat hij lijnrecht tegenover de EU.

Ondanks de wankele relatie met de EU staat de conservatieve Fidesz-partij ruim voor in de opiniepeilingen. De economie van Hongarije groeit - 4% in het afgelopen jaar -, het begrotingstekort zit onder de Europese norm van 3% en de staatsschuld is in de afgelopen jaren afgenomen. Mede door deze resultaten overweegt Fidesz om geen verkiezingsprogramma uit te brengen omdat 'geen plan over hoe wij het land de komende jaren willen regeren geloofwaardiger is dan wat we in de afgelopen acht jaar hebben gedaan', aldus partijlid Gergely Gulyás.

Een herverkiezing van Fidesz en Orbán zal naar verwachting tot nog meer conflicten met de EU leiden. Zo heeft Boedapest aangekondigd eventuele maatregelen van de EU tegen buurland Polen te vetoën en sluit Orbán medewerking aan een verplichte herverdeling van migranten over EU-landen uit.

De voornaamste concurrent van Fidesz is de nationalistische Jobbik-partij die zich als gematigde keus profileert in een poging om kiezers van andere mainstream-partijen naar zich toe te trekken. In de peilingen volgen de Socialisten op ruime afstand op de derde plaats.

[nullrefer.com]

[bit.ly]

Hungary’s President sets April 8 as the date of the upcoming general election

President János Áder has set April 8 as the date of Hungary’s general election, the earliest possible Sunday that the ballot can be held under the law.

According to the latest Medián poll, the ruling Fidesz party has the support of 40 percent of the electorate and the backing of 61 percent of committed voters.

In the survey published in November, Fidesz’s support among all voters was the highest since January 2011.

Radical nationalist party Jobbik had the backing of 11 percent, while the Socialists were preferred by 7 percent.

Green party LMP notched up 4 percent, while the Democratic Coalition had 5 percent.

Ruling Fidesz group leader Gergely Gulyás said all conditions were in place to hold a free election.

He added that.......

[dailynewshungary.com]

Április 8-án lesznek az országgyűlési választások Magyarországon

[hu.euronews.com]

[youtu.be]

De Hongaarse premier Viktor Orbán en zijn partij Fidesz maken volgens de peilingen grote kans op weer een overwinning bij de parlementsverkiezingen van 8 april.
Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtParlementaire verkiezingen in Hongarije op 8 april Donald Troemp 11/01/2018 18:02


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)