Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtOppositiepartij: Anti-immigratieretoriek Orbán is ‘toneelspel’
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 15 januari 2018 20:54

Oppositiepartij: Anti-immigratieretoriek Orbán is ‘toneelspel’

De Hongaarse premier Viktor Orbán ligt onder vuur bij de oppositie vanwege zijn uitspraken over immigranten: de premier voert ‘politieke taal’, vindt de populaire oppositiepartij Jobbik. Terwijl Orbán beweert dat Hongarije geen migranten opneemt, duiden cijfers van de Verenigde Naties (VN) op iets anders.

Vorige week nog verklaarde Orbán dat Hongarije weigert immigranten op te nemen omdat de bevolking ertegen is. Ook noemde hij immigranten ‘islamitische indringers’, en zei hij dat de massale migratie naar de Europese Unie (EU) een bedreiging is voor de democratie.
Oppositiepartijen eisen duidelijkheid

Na het verschijnen van nieuwe data van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR beschuldigt de extreemrechtse oppositiepartij Jobbik Orbán van het doen van uitspraken voor de bühne, meldt persbureau Bloomberg.

Volgens de partij voert hij anti-immigratieretoriek, terwijl Hongarije in werkelijkheid ongeveer hetzelfde aantal asielzoekers opneemt als het zou moeten onder het herverdelingsplan van de EU, het plan waar Orbán zich continu zo openlijk tegen afzet. Ook de Socialistische Partij heeft zijn vraagtekens bij het beleid van Orbán, en vraagt de premier om voor het parlement te verschijnen en duidelijkheid te bieden.
Ongelukkig moment: bijna verkiezingen

Vorig jaar zou Hongarije volgens de cijfers vorig jaar zo’n 1.300 asielzoekers hebben opgenomen. Dat is het hoogste aantal in de afgelopen tien jaar, aldus de data van de VN.

Volgens de Hongaarse immigratiedienst waren........

[www.elsevierweekblad.nl]

Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtOppositiepartij: Anti-immigratieretoriek Orbán is ‘toneelspel’ Donald Troemp 15/01/2018 20:54


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)