Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtLastige prognoses door onverwacht hoge kiesopkomst in Hongarije
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 08 april 2018 21:14

Lastige prognoses door onverwacht hoge kiesopkomst in Hongarije

Hongarije heeft zondag een nieuw parlement gekozen. De zetelende premier Viktor Orban geldt als topfavoriet. Van het resultaat van de verkiezingen hangt af of de eurosceptische nationalistische politicus een derde opeenvolgende keer een eenpartijregering kan vormen.

De kiesbureau sloten normaal om 19.00 uur, maar door de onverwacht hoge opkomst stonden er nog lange wachtrijen waarna de verkiezingscommissie besloot om de kantoren open te houden tot iedereen zijn stem kon uitbrengen. Voorlopige resultaten worden rond middernacht verwacht.

De met spanning verwachte stembusgang kende de hoogste kiesopkomst sinds 1994: om 17.00 uur hadden bijna vijf miljoen burgers of 63,2 procent van de kiesgerechtigden hun stem afgegeven. Vier jaar geleden schommelde de kiesopkomst na sluiting van de urnen rond de 62 procent. In totaal kunnen zowat 7,9 miljoen Hongarijen hun stem uitbrengen.

De onverwacht hoge kiesopkomst maakt vroegtijidige prognoses op de verkiezingsavond met het toch al complexe Hongaarse kiesrecht nog moeilijker. Analisten nemen aan dat bij een kiesopkomst van meer dan 70 procent de voor een eenpartijregering benodigde absolute meerderheid voor de Fidesz-partij van Orban steeds onwaarschijnlijker wordt.

[www.standaard.be]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtLastige prognoses door onverwacht hoge kiesopkomst in Hongarije Donald Troemp 08/04/2018 21:14
berichtHongaren massaal naar de stembus Nieuw Donald Troemp 08/04/2018 21:56


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)