Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Aanvragen verblijfsvergunning
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtAanvragen verblijfsvergunning
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 14 juni 2018 23:45

Aanvragen verblijfsvergunning met dank aan Jan van Ettekoven voor de onderstaande informatie

Voor zij die nog een adreskaartje (lakcímkártya) moeten regelen, de regels zijn iets veranderd sinds 1 januari 2018.

Bij verblijf langer dan een 3 maanden (90 dagen) achter elkaar, dien je je te melden bij het immigratiekantoor. Op deze pagina beschrijven we hoe dat in zijn werk gaat.

Benodigdheden Wanneer je je wil gaan aanmelden bij het immigratiekantoor, dien je de volgende zaken te kunnen tonen: - koopcontract of huurcontract van je Hongaarse huis; - je bankafschriften van de afgelopen drie maanden; - EHIC-pas (Europese zorgverzekeringspas van je zorgverzekering; - geldig paspoort of identiteitskaart; - 1.000 forint contant.

Ga je in Hongarije voor een baas werken, dan moet je ook een werkgeversverklaring tonen. Een koopcontract krijgt je bij de koop van een huis in Hongarije. Je dient bankafschriften van je bankrekening te tonen, zodat je bewijst een vast maandelijks inkomen te hebben of voldoende vermogen om in Hongarije te kunnen leven. De EHIC-pas is het pasje dat je krijgt van je Nederlandse zorgverzekering. In België hebben ze geen EHIC-pas, maar daar geven ze een aparte verklaring van de Belgische zorgverzekering die je moet meenemen, bij voorkeur in het Engels of Duits.

Op het immigratiekantoor van Kaposvár spreken ze Engels, wat deze procedure vergemakkelijkt. Er dient een formulier ingevuld te worden, waarna al je gegevens gecontroleerd worden aan de hand van de meegenomen documenten.
Vroeger moest je op het postkantoor een speciale zegel gaan halen. Deze is vervangen door een speciale kaart die ja moet afgeven op het postkantoor, samen met je 1000 forint. De kosten van de aanmeldingsprocedure zijn 1.000 forint en dienen op speciale wijze voldaan te worden. Je ontvangt een betaalkaart van de ambtenaar van het immigratiekantoor. Met deze betaalkaart ga je naar het postkantoor. Bij het postkantoor geef je deze betaalkaart en 1.000 forint contant. Je ontvangt de helft van de betaalkaart gestempeld terug. Dit is uw betaalbewijs. Daarna keer je terug naar het immigratiekantoor en wordt alles in orde gebracht. Meestal mag je na een uurtje weer terug komen om je registratiekaartje op te halen.
Het adreskaartje zelf, dat wordt binnen twee a drie weken aangetekend op je thuisadres bezorgd. Zorg er dus voor dat je dan zelf ook nog in Hongarije bent, of dat je iemand hebt die gemachtigd is om jouw aangetekende post in ontvangst te mogen nemen.

Registratie Certificaat van het immigratiekantoor van Somogy. Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Somogy Postcode en plaats: 7400 Kaposvár Straat: Széchenyi tér 3 Telefoon: +36-82-502-747

Tip: bel voor de zekerheid even wanneer ze precies geopend zijn, want deze tijden willen nog wel eens wisselen en onjuist op de website staan.

Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal: website:

[www.bmbah.hu]

Adressen van het Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal:

[www.bmbah.hu]〈=en#Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtAanvragen verblijfsvergunning Donald Troemp 14/06/2018 23:45
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw fernoi 15/06/2018 01:05
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw Hilary Clintoen 15/06/2018 17:00
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw Donald Troemp 15/06/2018 19:13
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw trekruiter 1 18/06/2018 13:32
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw Leon 18/06/2018 13:59
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw A.R 13/01/2020 23:44
berichtDe Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) is enkel bruikbaar als je tijdelijk in het buitenland vertoeft Nieuw Donald Troemp 14/01/2020 01:15


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.