Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Re: Aanvragen verblijfsvergunning
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 15 juni 2018 19:13

Hallo Hilary Clintoen, op de onderstaande website vind je alle informatie:

[www.bmbah.hu]

[www.bmbah.hu]

Inschrijving als EU-burger in het buitenland

[europa.eu]

Permanent verblijf (meer dan 5 jaar) voor EU-burgers

[europa.eu]

Wanneer moet u een verblijfsvergunning regelen?

Als u op vakantie gaat naar Hongarije hoeft u geen verblijfsvergunning aan te vragen. Bij verblijf langer dan een 3 maanden (90 dagen) achter elkaar, dient u zich te melden bij het immigratiekantoor. U ontvangt als burger van de Europese Unie bij aanmelding direct een levenslange verblijfsvergunning. Op deze pagina beschrijven we hoe dat in zijn werk gaat. In iedere Hongaarse provincie-hoofdstad bevind een vestiging van het immigratiekantoor (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, afgekort: BAH).

Benodigdheden

Wanneer u zich wil gaan aanmelden bij het immigratiekantoor, dient u de volgende zaken te kunnen tonen:

koopcontract of huurcontract van uw Hongaarse huis;
uw bankafschriften van de afgelopen drie maanden;
EHIC-pas (Europese zorgverzekeringspas van uw zorgverzekering;
geldig paspoort of identiteitskaart;
1.000 forint contant

Gaat u in Hongarije in loondienst werken, dan dient u een werkgeversverklaring te tonen.

Een koopcontract krijgt u bij de koop van een huis in Hongarije. U dient bankafschriften van uw bankrekening te tonen, zodat u bewijst een vast maandelijks inkomen te hebben of voldoende vermogen om in Hongarije te kunnen leven. De EHIC-pas is het pasje dat u krijgt van uw Nederlandse zorgverzekering. Belgen hebben geen EHIC-pas, maar dienen een aparte verklaring van de Belgische zorgverzekering mee te nemen, bij voorkeur in het Engels of Duits.

Voorbereiding

U hoeft geen afspraak te maken om u aan te melden bij het immigratiekantoor. Desondanks is het raadzaam om tevoren te bellen. U weet dan zeker dat het die dag geopend is. Vraag voor de zekerheid nogmaals welke zaken u nodig heeft voor uw ‘registratie in Hongarije als EU-burger’ en het ‘verkrijgen van de adreskaart’. Het kan voorkomen dat een ambtenaar bij specifieke situaties meer informatie van u nodig heeft.

Het Hongaarse woord voor adreskaart is Lakcím-kártya (uitspraak: laktsiem kaartjah). U zult na aanmelding wel een bewijs van uw aanmelding ontvangen, maar de adreskaart ontvangt u pas drie weken later op uw Hongaarse woonadres.

Naar het immigratiekantoor

In het immigratiekantoor zegt u dat u komt voor uw ‘registratie als EU-burger’ en het ‘verkrijgen van de adreskaart. De ambtenaar vraagt naar uw reden voor uw langdurige verblijf in Hongarije. Daarna vult u een formulier in en legitimeert u zich met uw geldige paspoort of ID-kaart. De ambtenaar zal vragen of u een maandelijks inkomen heeft of voldoende vermogen heeft voor langdurig verblijf. Dit dient u aan te tonen met drie maanden bankafschriften. Voor het gemak van de ambtenaar kunt u de geldbedragen op de bankafschriften die uw inkomen of vermogen bewijzen tevoren omcirkelen. Ten slotte controleert de ambtenaar of u een zorgverzekering heeft in Nederland of België. Door het tonen van uw Nederlandse EHIC-pas of een verklaring van uw Belgische zorgverzekering wordt deze vraag beantwoord.

Naar het postkantoor

Het eerste deel van uw aanmelding is nu voltooid. De kosten van de aanmeldingsprocedure zijn 1.000 forint en dienen op speciale wijze voldaan te worden. U ontvangt een betaalkaart van de ambtenaar van het immigratiekantoor. Met deze betaalkaart gaat u naar het postkantoor. Bij het postkantoor geeft u deze betaalkaart en 1.000 forint contant. U ontvangt de helft van de betaalkaart gestempeld terug. Dit is uw betaalbewijs.

Terug bij het immigratiekantoor

Het betaalbewijs dient u in te leveren bij de ambtenaar van het immigratiekantoor. U heeft daarmee het tweede deel van uw aanmelding voltooid. U wordt verzocht om terug naar de wachtkamer te gaan. In de tussentijd zal de ambtenaar uw aanmelding verwerken. Gezien dit ongeveer een uur in beslag neemt, is dit uw kans om buiten een luchtje te scheppen.

Registratie Certificaat

Ongeveer een uur later wordt u voor een derde maal door de medewerker van het immigratiekantoor geroepen en ontvangt u het ‘Registratie Certificaat’. Het registratie-certificaat is het bewijs dat u zich bij het immigratiekantoor gemeld heeft als EU-burger. Het bewijst dat u onbeperkt in Hongarije mag verblijven. Dit is dus uw Hongaarse verblijfsvergunning.

Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtAanvragen verblijfsvergunning Nieuw Donald Troemp 14/06/2018 23:45
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw fernoi 15/06/2018 01:05
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw Hilary Clintoen 15/06/2018 17:00
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Donald Troemp 15/06/2018 19:13
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw trekruiter 1 18/06/2018 13:32
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw Leon 18/06/2018 13:59
berichtRe: Aanvragen verblijfsvergunning Nieuw A.R 13/01/2020 23:44
berichtDe Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) is enkel bruikbaar als je tijdelijk in het buitenland vertoeft Nieuw Donald Troemp 14/01/2020 01:15


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.