Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtHaken om Nederlands te leren
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 27 juli 2018 14:46

Haken om Nederlands te leren

De Hongaarse Eva woont nu vijf jaar in Nederland. Ze kan goed Nederlands verstaan, maar vond het lastig om te spreken. Haar oplossing: een haakclubje starten in creatieve winkel Maak aan de Mathenesserweg, om zo met Nederlanders in contact te komen.

Vijf jaar geleden kwam Eva met haar man vanuit Hongarije naar Nederland. Ze had net haar studie filosofie afgerond en had in Nederland dus aardig wat tijd over. Geïnspireerd door haar hakende oma besloot ze zichzelf de ambacht aan te leren door het kijken van filmpjes op Youtube.

Met haar zelfgehaakte poppen en sieraden kwam ze terecht bij Maak, een creatieve winkel aan de Mathenesserweg, die haar werkjes best wilde verkopen. Het toeval wilde dat de docente die in de winkel de haak bijeenkomsten hield net was gestopt. Eigenaresse Femke Gielstra vroeg Eva of ze interesse had en Eva zei ja.

Het was voor Eva een uitgelezen kans om te oefenen met Nederlands praten: “Mijn man is Hongaars en ik ben Hongaars, dus thuis praten we voornamelijk onze eigen taal. En het is lastig als je nog geen werk hebt om de taal goed te leren. Ik kan de taal goed verstaan en lezen, maar ik krijg weinig de kans om echt te praten. Het maakt het lastig om ook echt durven te praten. Dus deze bijeenkomsten zijn voor mij ideaal’’.

Ook Femke is blij met de gratis haak bijeenkomsten. “Ik vind het leuk om het aan te bieden aan de mensen. Het is iets gratis en het is gezellig samen zijn met elkaar. Ik merk dat er hele leuke vriendschappen ontstaan. Ik vind het echt een leuke binnenkomer voor de winkel.”

Eva houdt de bijeenkomsten elke dinsdag en iedereen is welkom, ongeacht niveau!

[www.openrotterdam.nl]

[youtu.be]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtHaken om Nederlands te leren Donald Troemp 27/07/2018 14:46
berichtRe: Haken om Nederlands te leren Nieuw carla 27/07/2018 16:33
berichtRe: Haken om Nederlands te leren Nieuw Bohanon 27/07/2018 18:27


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)