Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtEU test leugendetector bij grenscontrole in Hongarije
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 02 november 2018 05:51

EU test leugendetector bij grenscontrole in Griekenland, Hongarije en Letland

In Griekenland, Hongarije en Letland begint een test van de Europese Unie met een leugendetector bij de grenscontrole. Het iBorderCtrl-systeem analyseert 'microgezichtsuitdrukkingen' van reizigers om te controleren of ze de waarheid vertellen.

Volgens uitleg van de Europese Commissie krijgen reizigers voor het eerst te maken met het iBorderCtrl-systeem als ze online een aanvraag indienen om de grens te passeren. Ze moeten dan een afbeelding van hun paspoort uploaden en via een webcam antwoord geven op vragen die door een geanimeerde douanebeambte worden gesteld. De virtuele grensbewaker wordt gepersonaliseerd aan de hand van het geslacht, afkomst en taal van de reiziger.

Aan de grens volgt een tweede controle. Van reizigers die door het systeem als 'laag risico' zijn gemarkeerd, worden de gegevens kort geƫvalueerd. Reizigers die een hoog risico vormen krijgen een strengere controle, waarbij grenswachters een 'handheld apparaat' gebruiken om nogmaals de gezichtsuitdrukkingen van de reizigers vast te leggen bij het nogmaals stellen van de eerder gestelde vragen. Vervolgens worden de foto's vergeleken met de eerder via een webcam gemaakte afbeeldingen.

Het systeem wordt gedurende een pilot van zes maanden getest, schrijf Gizomodo. Dat gebeurt onder leiding van de Hongaarse politie bij vier grensovergangen in Hongarije, Letland en Griekenland. Tijdens de test zouden er geen daadwerkelijke beslissingen gemaakt worden aan de hand van de leugendetector.

Volgens New Scientist stelt de virtuele douanebeambte vragen zoals.........

[tweakers.net]

[gizmodo.com]

[www.newscientist.com]

EU zet omstreden AI-leugendetector in bij grenscontrole

[www.volkskrant.nl]

EU experimenteert met AI-douanier

[www.bnr.nl]

iBorderCtrl

[www.iborderctrl.eu]

[ec.europa.eu]

[youtu.be]

[youtu.be]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtEU test leugendetector bij grenscontrole in Hongarije Donald Troemp 02/11/2018 05:51


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)