Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtstrenge regels tuinafval verbranden
Gepost door: poldertje ()
Datum: 20 april 2019 19:43

Conform bericht vandaag Sonline.hu:

De opruiming begint: je kunt miljoenen krijgen met een tuinhuis, een hobbyhuis
Heeft u in het weekend tuinwerk gepland, zou u bijvoorbeeld het afval in de tuin verbranden? Of gewoon een ketel, een gril met familie, vrienden? Je kunt beter voorzichtig zijn: je zet het op je oven of in de houtkachels, het is een zeer ernstige boete om voorbij te zijn. We hebben verzameld waar je op moet letten.
Ze brengen veel van hun vakantie door in de natuur, wandelen door de bossen, velden, maar velen van hen komen dit jaar voor het eerst naar de vakantiewoning. Zoals het vroeger was, zetten families vaak vuur aan, of het nu een kleine ketel is, grillen of verbrand tuinafval.
Het is echter geen goed idee om op de hoogte te zijn van de regels voor brandbeveiliging, want iedereen die ze breekt, kan een zware boete verwachten!
Hoewel er volgens de beschikbare informatie op de website voor noodhulp geen vuurverbod bestaat in Hongarije, is het de moeite waard rekening te houden met het algemene prospectus van het ministerie van Landbouw. Hier vragen ze wandelaars in het bos, zij die werken op landbouwgrond, en mensen op de weg en het spoor om voorzichtig te handelen om bosbranden te voorkomen, geen brandende sigaretten te gooien en ze in elk geval te blussen.
Wees ook thuis voorzichtig!
Vier jaar lang, op 5 maart 2015, is de nieuwe nationale brandveiligheidscode in werking getreden, die zeer belangrijke voorschriften bevat, waaronder voor het tuinhuis en voor landeigenaren. Een van de belangrijkste veranderingen voor de bevolking is dat, in de geest van het leven en de waarde,
buitenverbranding van afval gegenereerd door het gebruik van indoor eigenschappen is verboden!
Meer in het bijzonder kan het alleen worden verbrand gedurende de periode en op de wijze die is gespecificeerd in de gemeentelijke verordening van de gegeven nederzetting.
Buitengebied moet worden gemeld!

Buitenvuren van staande vegetatie, stoppels of afval van de gewasproductie moet vooraf worden goedgekeurd door de brandbeveiligingsinstantie. De aanvraag, waarvan de vergoeding af en toe HUF 3.000 is, kan uiterlijk op de 10e dag vóór de geplande verbranding worden ingediend; de autoriteit heeft 5 dagen om het te beoordelen. De aanvraag moet de exacte geografische coördinaten van de verbranding bevatten; start- en einddatums; de naam en het adres van het verbrandings- en bewakingspersoneel, evenals hun telefoonnummer.
Regels voor een bepaalde regeling moeten worden gevonden in de huidige regelgeving van lokale overheden. Voorbeelden van dergelijke lokale vereisten zijn onder andere:
• Varkens- en tuinafval mogen alleen worden verbrand in een goed ontworpen vuurplaats en op een locatie die de gezondheid van de mens en het milieu niet schaadt en geen hittestraling veroorzaakt.
• Verbranding kan elke week plaatsvinden op het aangegeven tijdstip (bijv. Vrijdag van 15:00 tot 20:00 uur) als de weersomstandigheden dat toelaten.
• Het te verbranden afval mag geen ander gemeentelijk of industrieel afval bevatten (PVC, gevaarlijk afval).
• Laat het vuur en de verbrandingsapparatuur niet buiten in de open lucht staan en, als er een gevaar is of als het niet nodig is, doven de brand onmiddellijk.
• Op de plaats van het bakken en het gebruik van de stookinstallatie moeten voorzieningen en apparatuur worden aangebracht om de verspreiding van vuur te voorkomen of om het vuur te doven.
• In de meeste plaatselijke voorschriften is er een gemeenschappelijk punt dat een decreet een algemeen vuurverbod dat door de autoriteiten is opgelegd niet vrijstelt.
Noch de lokale regels noch het algemene vuurverbod betekent echter niet dat iemand zich zonder scrupules in zijn tuin kan ophopen, zeggen avart. Volgens de wet is de eigenaar en gebruiker van het onroerend goed verplicht om het gebied vrij te houden van brandbaar afval en droge vegetatie die niet wordt gebruikt voor verder herstel . Iedereen die een onregelmatigheid krijgt, kan een zware boete verwachten.
De boete begint bij 10 en 20 duizend forint, maar in sommige gevallen kan het zelfs miljoenen bereiken!

De brandveiligheidsautoriteit die de onregelmatigheid detecteert, heeft het recht om de boete voor brandbeveiliging op te leggen . De betaling van de boete niet brandbeveiliging van strafrechtelijke of civielrechtelijke aansprakelijkheid, en het vuur van de verplichting om een boete reden voor het opheffen van fiscale onregelmatigheden op te leggen.
Of het nu in het bos of in de tuin is ...
Natuurlijk zijn er veiligheidsinstructies, zelfs als er geen brandverbod is in huiselijke bossen, of als lokale voorschriften het vuren toestaan. Om brand te voorkomen in Katasztrógavédelem stelt dat het nooit verlaten verlicht open haarden zonder toezicht , om de nabijheid van de brand naar andere brandbaar materiaal te voorkomen waarop zij zich blijft verspreiden, en altijd zorgen voor voldoende blusmateriaal en zorg ervoor dat je een instrument, kunnen we die aan de branden onder controle . In geval van problemen of wanneer we buiten een vuur zien,
bel het 112-alarmnummer.
(Dit was een Google vertaling)

Groet,
PoldertjeOnderwerp Geschreven door Gepost
berichtstrenge regels tuinafval verbranden poldertje 20/04/2019 19:43
berichtRe: strenge regels tuinafval verbranden Nieuw Donald Troemp 20/04/2019 19:55
berichtWij gaan wandelen door het mooie Hongarije Nieuw Donald Troemp 20/04/2019 20:22
berichtRe: Wij gaan wandelen door het mooie Hongarije Nieuw Leon 20/04/2019 20:45
berichtThree Tons of Plastic Waste Removed From Tisza and Reservoir by PET Cup Participants Nieuw Donald Troemp 26/06/2019 14:55


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)