Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtDe triomf van de zondebok
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 27 mei 2019 12:33

De triomf van de zondebok

De winnaar:Viktor Orbán. De Hongaarse premier is niet onbesproken in Europa, maar razend populair in eigen land.

De cijfers: Orbán en zijn rechts-nationalistische ­Fidesz-partij halen 13 van de 21 Hongaarse zetels binnen, nog twee meer dan in 2014. Tel daar de zetel van het nog radicalere Jobbik bij, en u weet: voor pro-Europese partijen zijn in Hongarije enkel kruimels te verdienen.

De campagne: Zelden lag een premier in de aanloop naar de Europese verkiezingen zo onder vuur bij zijn collega’s als Orbán. Dat hij de campagne persoonlijk maakte door onder meer EU-Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker neer te zetten als gevaarlijk, speelde natuurlijk een grote rol. Toch laat het de Hongaarse premier koud wat zijn ­collega’s denken, want in eigen land werd hij er alleen maar populairder door. En hij wist Europa ook perfect te gebruiken: binnen Hongarije vergelijkt hij de EU met een buitenlandse bezettingsmacht, maar intussen maakt hij wel netjes gebruik van Europees geld om fors te investeren in het land. In de campagne werd dan ook niet gepleit voor een vertrek van Hongarije uit de Europese Unie. Alleen gebruikt Orbán, die zich voor de ver­kiezingen nog uitvoerig liet ­fotograferen met Donald Trump, de EU gewoon heel graag als zondebok.

[www.hbvl.be]

Hongarije: Monsterzege voor Orbán

In Hongarije heeft de rechts-nationalistische premier Viktor Orbán een monsterzege behaald. De EU-kritische partij Fidesz krijg maar liefst 13 van de 21 Hongaarse zetels in het EP.

"Ik hoop dat er een verandering komt in de Europese politiek ten faveure van anti-immigratiepartijen", aldus Orbán zondag.

De vraag blijft bij welke Europese partij Fidesz zich zal voegen. De partij is nu nog lid van de christendemocratische groep EPP, maar is geschorst.

[www.nu.nl]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtDe triomf van de zondebok Donald Troemp 27/05/2019 12:33
berichtPartij Orban behaalt ruim de helft van de stemmen in Hongarije Nieuw Donald Troemp 27/05/2019 13:58
bericht'Het verbaast me dat Orbán máár 52% van de stemmen heeft' Nieuw Donald Troemp 27/05/2019 15:16


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)