Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtDigid en SMS
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 29 mei 2019 13:25

Digid en SMS

Veel burgers beschikken over een DigiD. De procedure om vanuit het buitenland hieraan te komen is niet eenvoudig en vergt reistijd en -kosten. Naast alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord bestaat al een tijdje de mogelijkheid als extra controle een per sms ontvangen code in te voeren. Het merendeel van de gebruikers logt echter in zonder de sms variatie.

De overheid wil ter verhoging van de veiligheid de sms controle verplicht stellen. Naar verwachting gaan overheidsinstellingen deze verplichting dit jaar al invoeren.

Vanuit Nederland is het later toevoegen van de sms-functie aan de DigiD geen probleem. Na aanvraag wordt een activeringscode naar het huisadres gestuurd. Vanuit het buitenland werkt dat niet zo, er worden geen activeringscodes gestuurd naar adressen in het buitenland. Geadviseerd wordt een nieuwe DigiD aan te vragen, nu met sms-functie. Hiervoor moet u dus de hele procedure nieuw opstarten.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is bezig een 24/7 Loket Buitenland in te richten t.b.v. informatie en dienstverlening aan Nederlanders in het buitenland. Op 12 juni a.s. vindt bij dat ministerie een bijeenkomst plaats met als titel “Klankbordrol Loket Buitenland”. De VBNGB is voor deze bijeenkomst uitgenodigd en zal met een bestuurslid (Roy Meijnderts) en de adviseur (Jan de Voogd) deelnemen. De Dienst Digitale Overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Logius, die voor de DigiD verantwoordelijk is, zal ook vertegenwoordigd zijn. Deze nieuwe zorg zal vast onderdeel van gesprek zijn.

[vbngb.eu]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtDigid en SMS Donald Troemp 29/05/2019 13:25


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)