Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtRoelf B. uit Stadskanaal spreekt woordjes Hongaars en handhaaft zich in gevangenis Boedapest
Gepost door: Donald Troemp ()
Datum: 16 november 2019 07:52

Roelf B. uit Stadskanaal spreekt woordjes Hongaars en handhaaft zich in gevangenis Boedapest

Roelf B. (21) uit Stadskanaal weet zich aardig te handhaven in de gevangenis in Boedapest. Dat zegt de advocaat van de van drugssmokkel verdachte atleet.

Zijn ouders hebben Roelf opgezocht in de gevangenis in de Hongaarse hoofdstad. ,,Ze waren zeer verheugd elkaar te treffen’‘, aldus internationaal strafrechtadvocaat Rachel Imamkhan.

,,Zij troffen een goed verzorgde en gezonde zoon. Helemaal volgens de indrukken die zij kregen uit telefonische gesprekken met hem, uit zijn brieven en uit de terugkoppelingen van advocaten.’‘ B. heeft ook een Hongaarse advocaat. Hij heeft wekelijks telefonisch contact met zijn familie in Stadskanaal.

Meerpersoonscel, dagelijks luchten

Het gevangeniswezen in Hongarije ligt beneden Europese standaarden. B. heeft moeite met de gevangenis-omgeving, zegt Imamkhan, maar naar omstandigheden gaat het goed met hem. B. verblijft in een meerpersoonscel met doorgaans twee tot drie celgenoten. ,,Hij heeft beschaafd sociaal contact met medegevangenen en beleefd contact met de bewaking en heeft zich inmiddels een paar woorden Hongaars eigen gemaakt, voldoende om zich ter plaatse uit te kunnen drukken.’‘

De atleet mag dagelijks luchten op een buitenplaats in de gevangenis. ,,Hij eet en drinkt en verzorgt zichzelf goed’‘, zegt Imamkhan. ,,Hij is beperkt in staat om enige trainingsarbeid te doen.’‘

Studie werktuigbouwkunde en bedrijfskunde in cel

De verdachte is ook aan de studie. ,,Roelf is vastberaden om zichzelf verder te ontwikkelen en studeert onder andere werktuigbouwkunde op hbo-niveau, in aanvulling op zijn afgeronde mbo-opleiding. Boeken en opgaven worden hem door zijn ouders toegezonden.’‘

B. heeft ook contact met de Nederlandse reclassering. Het Bureau Buitenland heeft hem volgens Imamkhan een opleiding bedrijfskunde aangeboden. ,,Hij heeft inmiddels een toelatingstoets afgerond en start spoedig. Daarnaast vult Roelf zijn tijd met het lezen van boeken voor ontspanning en een positieve mind-set.’’

Over de voortgang van het proces en de kans dat B. naar Nederland mag, wil zij niets zeggen.

PrisonLaw helpt gedetineerden in buitenlandse cel

Imamkhan staat met de door haar opgerichte stichting PrisonLaw gedetineerden bij in buitenlandse gevangenissen. Ze behartigt alleen de belangen van de talentvolle atleet B. (21) en niet van zijn jeugdvriend Gert-Jan N. (22), met wie hij samen werd opgepakt in augustus.

Het tweetal verkocht in Boedapest drugs vanuit hun tent op het muziekfestival Sziget. Op het evenemententerrein deelden ze flyers en prijslijsten uit. De politie vond later ook de auto van het duo met een grote partij drugs.

Imamkhan ontfermde zich eerder over vier Nederlandse jongeren, eveneens gearresteerd voor een drugsdelict op festival Sziget.

Drugsbeleid Hongarije veel strenger dan in Nederland

Hongarije voert een streng anti-drugsbeleid en straft delicten veel zwaarder af dan Nederland. Op de verkoop van drugs staat in Hongarije minimaal 5 jaar celstraf en maximaal 8 jaar. Bij grote hoeveelheden of bij drugssmokkel kan ook 20 jaar tot levenslang worden opgelegd. In Nederland is dat maximaal 12 jaar.

In principe is het de bedoeling dat EU-onderdanen hun straf uitzitten in hun eigen land. Maar dat lukt niet altijd. Het verzoek tot strafoverdracht van het Hongaarse vonnis moet opgestart worden door Hongarije. Beiden landen moeten het daarna eens worden over de tenuitvoerlegging van de straf.

[www.dvhn.nl]Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtRoelf B. uit Stadskanaal spreekt woordjes Hongaars en handhaaft zich in gevangenis Boedapest Donald Troemp 16/11/2019 07:52


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)