Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtRe: De Europese fractie van Conservatieven en Hervormers probeerde dinsdag in Rome de Hongaarse premier Viktor Orban aan hun kant te krijgen. Feit is dat de Eurosceptische partijen verdeeld zijn.
Gepost door: Leon ()
Datum: 05 februari 2020 19:17

Baudet en Orban in Rome....

If I know who your friends are, I know what your character is.

Wat reacties uit nu.nl

“Veel ernstiger vind ik de conferentie waar Baudet nu glorieert. Een verzameling zeer rechtse tot extreem rechtse politici, om geen andere omschrijving te gebruiken, welke elkaars standpunten staan toe te juichen. Ronduit fascistische standpunten van de diverse regeringsleiders en partijbonzen, bijeen in Rome, waar Baudet zich kennelijk wel thuis voelt.”


“Baudet bevind zich in Rome in goed gezelschap van een paar racistische engnekken..”

“Het is namelijk geen publiek geheim dat Baudet, en een groot deel van zijn aanhang, extreem rechtse ideologie propagandeert.

Zo noemde Baudet de premier van Hongarije Viktor Orbán, “een held van de westerse wereld”, Orbán die eerder migranten vergeleek met vergif en vluchtelingen die moslim zijn een “invasieleger”, daarnaast is Orbán fel gekant tegen homohuwelijk.

Lees: “een held van de westerse wereld” volgens Baudet en veel van zijn volgers, en laat diezelfde Orbán ook aanwezig zijn op het congres in Rome waar Hiddema zijn toespraak gaat aanhoren.

Koppel Orbán’s extreem rechtse retoriek met de onnozele boreale fantasiewereld van Baudet waarin een blank Europa wordt gepropagandeerd, waar de familie centraal staat en een huwelijk alleen tussen man en vrouw mogelijk is. Enfin, terug naar de jaren 50, als het aan Baudet en zijn aanhang ligt.”


“is dat Hiddema ervan baalt dat het FvD nu in verband wordt gebracht met racisme en discriminatie. Leest die man geen teksten van zijn partijleider? Luistert hij niet naar zijn toespraken? Kent die man de extreem-extreem-rechtse vrienden van zijn voorman niet

“En van de altright-achtige opvattingen van zijn partijleider”


“maar ik vrees dat "Angstbeelden scheppen en verdeeldheid zaaien om macht te verkrijgen" werkt als een tierelier. Namelijk de angst voor het andere (ras, geloof, vooruitgang, traditie afpakken de elite, het establishment) is altijd latent aanwezig en populistische opperste leiders wakkeren dat angstvuurtje alleen maar verder aan”

Zo begonnen bepaalde figuren in de 2 wereldoorlog ook. Als zij twitter hadden gehad hadden ze vast zulke opmerkingen gemaakt. Volk opjutten, bepaalde groepen de schuld geven, nationalisme versterken, groepsgevoel opwekken, het wij zijn beter, wij kunnen zonder etc”

“Wanneer Baudet 80 jaar geleden zou leven was het wel duidelijk welke kant hij zou kiezen”

met Orban aan zijn zijde natuurlijk en we ( in elk geval ik ) weten allemaal wat daar het gevolg van was....Leon.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtDe Europese fractie van Conservatieven en Hervormers probeerde dinsdag in Rome de Hongaarse premier Viktor Orban aan hun kant te krijgen. Feit is dat de Eurosceptische partijen verdeeld zijn. Nieuw Donald Troemp 05/02/2020 17:31
berichtRe: De Europese fractie van Conservatieven en Hervormers probeerde dinsdag in Rome de Hongaarse premier Viktor Orban aan hun kant te krijgen. Feit is dat de Eurosceptische partijen verdeeld zijn. Leon 05/02/2020 19:17


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)