Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtOpen grenzen.
Gepost door: Roger ()
Datum: 16 juni 2020 21:31

Reizen tussen België en hongarije - Situatie op 15 juni
Beste landgenoten,
Beste vrienden van België,
Omwille van de gevolgen van de Coronavirus epidemie, functioneerde ons Consulaat gedurende de voorbije 3 maanden met een sterk gereduceerde personeelsbezetting. Onze consulaire diensten hebben alleen hoogdringende zaken kunnen behandelen. We keren nu geleidelijk aan terug naar een meer normale dienstregeling, met respect natuurlijk voor de noodzakelijke sanitaire maatregelen. Vanaf 15 juni, zal het Consulaat zich niet langer beperken tot de dringende zaken en u zult opnieuw afspraken kunnen maken voor elke vraag met betrekking tot uw consulaire dossier.
Grenzen
Zoals u waarschijnlijk hebt gemerkt, heeft de Belgische Nationale Veiligheidsraad beslist dat België vanaf 15 juni zijn grenzen zal openen voor reizen naar en vanuit de Europese Unie. Elk land beslist echter zelf of het zijn grenzen al dan niet opent.
Wat Hongarije betreft, worden de grenzen met alle Schengen landen nog niet terug geopend. De EU –landen bouwen hun controles aan de Schengen binnengrenzen op een gecoördineerde wijze af. De opheffing is geleidelijk en betreft al verschillende buurlanden van Hongarije (Oostenrijk, Slovakije, Servië, Slovenië en, sinds 12 juni, Kroatië) maar nog niet alle Schengen-landen (en dus nog niet België). De Europese Commissie dringt er bij de lidstaten op aan het proces voor de opheffing van de beperkingen van het vrije verkeer en van de controles aan de binnengrenzen binnen de EU uiterlijk op 15 juni 2020 te voltooien. Wij raden u aan om de websites die hieronder vermeld worden aandachtig te raadplegen in de komende dagen.
Tot nader order, blijven dus de huidige maatregelen van kracht.
Indien u, als Belg of resident in België, naar België wilt terugkeren
Vanaf 15 juni 2020 is het weer toegelaten om te reizen vanuit en naar België, voor alle landen van de Europese Unie, van de Schengenzone en het Verenigd Koninkrijk. Vóór deze datum is de regel van de 14 dagen in thuisisolatie nog geldig.
Indien u naar Hongarije wilt reizen of terugkeren
Zolang er nog controles aan de grenzen zijn, blijven de beperkingen onveranderd. Deze regel hangt af van uw situatie.
- U bent resident in Hongarije
Belgen die een permanente verblijfskaart (« állandó tartózkodási kártya/Permanent residence card ») hebben voor Hongarije of Belgen die een gewone verblijfskaart hebben (« Regisztrációs Igazolás EGT-állampolgár részére ») en die een adreskaart (Lakcim) hebben, krijgen zonder probleem toegang tot het Hongaarse grondgebied.
- U wilt naar Hongarije reizen om toerisme te doen
Zelfs indien het toegelaten is vanaf 15 juni vanuit België naar andere EU landen te vertrekken, blijven reizen met toeristische doeleinden naar Hongarije verboden zolang de grenzen niet terug geopend zijn. We hebben nog steeds geen informatie over het heropenen van de grenzen maar we verwachten meer nieuws in de tweede helft van juni.
- U moet een essentiële reis (werk, verplaatsingen naar Hongarije) ondernemen vóór de heropening van de grenzen?
Wat de Hongaarse autoriteiten betreft, kunt u al zo’n reis ondernemen als u een speciale aanvraag ndient bij de politie om een uitzonderlijke toelating te verkrijgen (meer informatie op de startpagina van onze website : [hungary.diplomatie.belgium.be]).
U hebt nog andere meer specifieke vragen?
Wat betreft de maatregelen die van kracht zijn in België, vindt u een antwoord op de veel gestelde vragen op de officiële website van de Belgische autoriteiten : [www.info-coronavirus.be]
U vindt meer informatie over de situatie in Hongarije door het reisadvies voor Hongarije en onze website regelmatig te raadplegen.
Op de website van de Hongaarse regering [koronavirus.gov.hu] (in het Hongaars), vindt u de laatste officiële informatie over de situatie in Hongarije.
Wij blijven tot uw beschikking mocht u nog andere vragen hebben.
Zorg voor uzelf en voor de anderen.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtOpen grenzen. Roger 16/06/2020 21:31


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: