Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtIn Europa - Geert Mak vliegt uit de bocht
Gepost door: Ferenc ()
Datum: 02 december 2020 20:24

Afgelopen zondag was er op NPO2 een documentaire te zien (In Europa - De geschiedenis op heterdaad betrapt) van Geert Mak, schrijver en zelfbenoemd specialist in de beoordeling van Hongarije - dit alles 'gelukkig' via uitzending gemist te bekijken. Kritiek is er best te geven natuurlijk, maar wel een beetje evenwichtig aub. Je kan ook hoor- en wederhoor toepassen bijvoorbeeld. En wie dan de EU als norm er bij haalt vraagt om commentaar. Een ieder oordele zelf, maar de aankondiging sprak reeds boekdelen:

"Democratie is kwetsbaar. Dat toont de Europese geschiedenis keer op keer. In Hongarije zet president Victor Orbán de eerste drie stappen om van een democratie een dictatuur te maken. Toen het Sovjetrijk in 1989 ineenstortte, kreeg Hongarije eindelijk zijn felbevochten democratie terug. Dertig jaar later zet president Victor Orbán (-Ferenc: hoe moeilijk kan het zijn, minister-president is heel wat anders-) de belangrijkste democratische grondrechten weer aan de kant. De man trekt zich niets aan van de Europese kritiek. Volgens Geert Mak zijn er zes stappen om van een democratie een dictatuur te maken. Drie daarvan heeft Orbán al gezet: schaf de waarheid af, deel uit wat niet van jou is, en creëer een vijand."

De vraag rijst hoe blind Geert Mak is, want met deze criteria is het glashelder dat de EU zelf de dictatuur is:

1) Schaf de waarheid af
De EU beweert dat de links liberale waarden zaligmakend zijn. Dat iedereen in de EU deze idealen omarmd, als basis ziet voor onze samenleving, ja, zelfs als absolute voorwaarden beschouwt voor een democratische samenleving. Die suggestie is uiteraard een pertinente leugen. Immers, de democratie is er juist om een pluriforme samenleving te creëren waarin mensen met allerlei opvattingen naast elkaar kunnen leven. Dus inclusief Hongaarse conservatieve burgers.

2) Deel uit wat niet van jou is.
De EU doet niets anders dan dat en dat al jaren en dat zelfs met miljarden tegelijk. Het koopt zelfs schulden op, ook al met miljarden. Resultaat: we leven in enorme luchtbel. De vraag is alleen wanneer deze doorgeprikt wordt.

3) Creëer een vijand
En ja, ook gemakkelijk in te koppen: alles wat niet links liberaal is, is immers fascistisch, discriminerend, niet-inclusief, niet divers, anti-LHTBIABCDEFG, anti-EU etc. etc, kortom een vijand voor het EU paradijs. Zulke mensen en landen moeten natuurijk zwaar bestraft worden. En die vijand is snel gevonden, inderdaad Hongarije, met Polen als goede 2e!

Dank Geert Mak, nu is het wachten tot u ook van de dictatuur EU een documentaire maakt. Wel zo eerlijk lijkt me.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtIn Europa - Geert Mak vliegt uit de bocht Ferenc 02/12/2020 20:24
berichtRe: In Europa - Geert Mak vliegt uit de bocht Nieuw Anat 04/12/2020 04:45


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.