Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Een onverwacht product op de Hongaarse markt: verse gember
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtEen onverwacht product op de Hongaarse markt: verse gember
Gepost door: Plunk ()
Datum: 15 maart 2010 00:51

Tussen de kolen en tomaten op de markt in Vác ligt een onverwacht product: verse gember. Het is de tweede keer in een paar weken dat ik gember op de markt tegenkom. Terwijl ik een mooie wortel aan de groentevrouw overhandig, vraagt een dame achter me nieuwsgierig: ,,Wat is dat?" Verse gember, dat heeft ze nog nooit gezien. De groentevrouw is ook nieuwsgierig: ,,Wat doe je daar nou mee? Je kunt er thee mee zetten, heb ik gehoord."

Ze zegt dat ze aan iedere klant die gember koopt, vraagt waarvoor hij het gebruikt. Ze weet dat de wortel scherp-zoetig smaakt. Ik leg haar uit dat ik graag Aziatisch kook en dat de scherpe smaak enigszins verdwijnt als je gember kookt. En ook, dat gember goed werkt tegen misselijkheid. Dat laatste vindt iedereen om mij heen heel interessant om te horen.

In de weken daarna zie ik gember steeds vaker opduiken op de marktkramen in Vác. Blijkbaar heeft het nieuwe product zijn plaats weten te veroveren. Handig voor mij, hoef ik er niet meer voor naar Boedapest.

Zeker in de winter zie je, hoe zeer het voedselaanbod in Hongarije de afgelopen twintig jaar is veranderd. In 1990 mocht je, ook in Boedapest, blij zijn als je in de winter iets anders vond dan wortelen, kool, uien, aardappels en selderijknollen. Tomaten, als je ze in de winter al vond, waren hun gewicht in goud waard, bijna letterlijk. Als mensen iets anders wilden eten, werd er een pot ingelegde augurken opengemaakt of kwam er zuurkool op tafel.

>>> Lees hier verder <<<Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtEen onverwacht product op de Hongaarse markt: verse gember Plunk 15/03/2010 00:51
berichtRe: Een onverwacht product op de Hongaarse markt: verse gember Nieuw Caya 15/03/2010 01:27
berichtRe: Een onverwacht product op de Hongaarse markt: verse gember Nieuw ANk 15/03/2010 19:04
berichtRe: Een onverwacht product op de Hongaarse markt: verse gember Nieuw KlaaSaskia 16/03/2010 01:54


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.