Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Pécs Spring Festival
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtPécs Spring Festival
Gepost door: Plunk ()
Datum: 15 maart 2010 20:33

Tickets zijn nu te koop voor het Pécs Spring Festival

Verschillende bijzondere culturele evenementen en de kunsten worden aangeboden door het Pécs Spring Festival van het midden maart tot begin april in samenwerking met een grootschalige internationale reeks van gebeurtenissen van het Budapest Spring Festival.

De concerten van het Pécs Symfonisch Orkest, het Nationaal Small Sculpture Biënnale met meer dan een decennium van traditie, en de Belgische, Canadese en Franse diner avonden zijn zeker de moeite waard. Vermaarde Hongaarse en buitenlandse kunstenaars ook uitvoeren hier. Dans-en theatervoorstellingen, klassiek en pop concerten worden u voorgeschoteld op dit veelzijdige festival.

Een deel van het festival is ontworpen met filmliefhebbers in het achterhoofd met de Laterna Hongaarse Film Week en Pécs Documentaire en Short Film Review gehouden op de eerste twee dagen van april.

Pécs Spring Festival in 2010

Dit evenement is bedoeld als een viering van klassieke en hedendaagse kunst. Haar voornaamste streven is het behartigen van de beste van de culturele en artistieke waarden van de wereld, en binnen die, vooral de waarden van Europa en Hongarije.

Het festival is rijk aan genres. Klassiek, modern, jazz en populaire muziek, dans, literatuur, theater en performances folk, kamermuziek en koor concerten en volkskunst tentoonstellingen zullen alle worden vertegenwoordigd in het programma-reeks van het Festival. De Uitvoering zal door lokale amateur-en professionele bands en solisten, wereldberoemde Hongaarse artiesten en bands als gerenommeerde kunstenaars uit de hele wereld worden opgedragen.

Het International Jazz Weekend is van oudsher een integraal onderdeel van het Lente Festival Pécs. Voor de eerste keer, in 2012 zal het Internationale Jazz Weekend uitgroeien tot een driedaags evenement.

Uitvoerders gepland voor 2010: Andrea Rost (HU), Compania Antonio Marquez (ESP), Pat Metheny (USA) and the Balázs Elemér Group, Richard Bona (USA), Bobby McFerrin (USA), Mezzoforte (IS), Trilok Gurtu (India), Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company (USA), ContempoDanza (Mexico), Al Di Meola (USA)

Venue: National Theatre of Pécs, Dominican House, Cella Septichora, Basilica, Cathedral Museum of Stonework, Bartók Hall, University of Pécs Assembly Hall, MusicPark, Youth House, Third Theatre, Uránia Cinema.

Voor meer informatie (ook in het Engels) over de programma’s en voor het reserveren van kaarten vindt u op: [pecsikult.hu]Tags: 2010, Culturele Hoofdstad, Hongarije, Pécs, Europa, Evenementen, Festivals, Kunst & cultuurLagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtPécs Spring Festival Plunk 15/03/2010 20:33


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.