Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina

Overige Prikbord Pagina's

Nederlands talig weerbericht van Hongarije

Wisselkoers van de Hongaarse forint

Vakantiehuis te huur in Hongarije

Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtHongaarse ombudsman voor minderheden vraagt om verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Roma
Gepost door: Plunk ()
Datum: 20 maart 2010 09:17

De Hongaarse ombudsman voor minderheden Erno Kállai heeft de bevolking opgeroepen om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen om de veiligheid van de Roma-bevolking te waarborgen, dit markeerde de Wereld Dag van de Roma op vrijdag.

Kállai zei in een verklaring aan MTI dat de Roma deze dag gebruikte om afscheid van hun winter schuilplaatsen te nemen en doorgaan met hun strijd. Maar dat de Roma's niet het gevoel moeten hebben dat ze hun vaderland moeten verlaten, zei hij.

Kállai zei dat segregatie en extremistische standpunten terrein winnen in Hongarije als een gecombineerde resultaat van wat hij noemde de economische en sociale crisis. Hij zei dat het land niet op een consensus over de afgelopen twintig jaar tegen uitingen van segregatie en discriminatie.

Hij merkte op dat 21 maart de Internationale dag zou worden voor de bestrijding van rassendiscriminatie en dat hij hoopte dat zijn boodschap ‘iedereen zou bereiken die onverschillig is voor de problemen van segregatie in het dagelijks leven. ”

Volgens onbevestigde berichten in de pers, zijn vier huizen van Roma-families aangevallen met Molotov cocktails in Siofok, in de vroege ochtend afgelopen donderdag. Niemand raakte gewond, maar Roma-bewoners zijn bang voor nieuwe aanslagen.

In de afgelopen twee jaar zijn zes Roma's vermoord en 49 anderen gewond geraakt bij aanvallen op de huizen, meestal aan de rand van de kleine dorpen door het hele land.Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtHongaarse ombudsman voor minderheden vraagt om verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Roma Plunk 20/03/2010 09:17


Ga naar: DiscussielijstZoekenLog in
Je naam: 
Je e-mailadres: 
Onderwerp: 
Dit is een gemodereerd forum. Je bericht zal pas zichtbaar worden, zodra deze is goedgekeurd door een moderator of beheerder. (Berichten van leden worden wel direct geplaatst)