Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Hongaarse ombudsman voor minderheden vraagt om verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Roma
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtHongaarse ombudsman voor minderheden vraagt om verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Roma
Gepost door: Plunk ()
Datum: 20 maart 2010 14:17

De Hongaarse ombudsman voor minderheden Erno Kállai heeft de bevolking opgeroepen om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen om de veiligheid van de Roma-bevolking te waarborgen, dit markeerde de Wereld Dag van de Roma op vrijdag.

Kállai zei in een verklaring aan MTI dat de Roma deze dag gebruikte om afscheid van hun winter schuilplaatsen te nemen en doorgaan met hun strijd. Maar dat de Roma's niet het gevoel moeten hebben dat ze hun vaderland moeten verlaten, zei hij.

Kállai zei dat segregatie en extremistische standpunten terrein winnen in Hongarije als een gecombineerde resultaat van wat hij noemde de economische en sociale crisis. Hij zei dat het land niet op een consensus over de afgelopen twintig jaar tegen uitingen van segregatie en discriminatie.

Hij merkte op dat 21 maart de Internationale dag zou worden voor de bestrijding van rassendiscriminatie en dat hij hoopte dat zijn boodschap ‘iedereen zou bereiken die onverschillig is voor de problemen van segregatie in het dagelijks leven. ”

Volgens onbevestigde berichten in de pers, zijn vier huizen van Roma-families aangevallen met Molotov cocktails in Siofok, in de vroege ochtend afgelopen donderdag. Niemand raakte gewond, maar Roma-bewoners zijn bang voor nieuwe aanslagen.

In de afgelopen twee jaar zijn zes Roma's vermoord en 49 anderen gewond geraakt bij aanvallen op de huizen, meestal aan de rand van de kleine dorpen door het hele land.Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtHongaarse ombudsman voor minderheden vraagt om verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Roma Plunk 20/03/2010 14:17


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.