Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Minister van defensie van Hongarije tekent samenwerkingsovereenkomst in Belgrado
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtMinister van defensie van Hongarije tekent samenwerkingsovereenkomst in Belgrado
Gepost door: Plunk ()
Datum: 23 maart 2010 15:31

Minister van defensie van Hongarije en zijn Servisch tegenhanger ondertekenden een bilaterale samenwerking op defensiegebied in Belgrado afgelopen maandag (22-3).

De overeenkomst maakt het mogelijk om een gezamenlijke opleiding en voorbereiding van strijdkrachten en gezamenlijk luchtruim toezicht, artillerie en rampen beheerstaken.

Imre Szekeres zei dat Hongarije één van de grootste voorstanders was van Servië om toe te treden tot de Europese Unie. Een van de centrale voorwaarden voor toetreding is de hervorming van de strijdkrachten, merkte hij op, en voegde daar aan toe dat Servië al had vele resultaten had geboekt op dat gebied.

Hij zei dat het in het nationale belang van Hongarije is dat de gehele westelijke Balkan stabiel en ontwikkeld moet worden. De Hongarije bijdrage aan de KFOR-missie in Kosovo is hier ook op gericht, voegde hij toe.

Szekeres zei dat het aantal personeelsleden van KFOR zou kunnen worden verminderd, maar KFOR moet wel op dezelfde sterkte blijven.

Dragan Sutanovac zei dat de samenwerking tussen de twee ministeries op hoog niveau was en Servië rekent op Hongarije om zijn ervaringen te delen voor de leger hervormingen, alsmede een bijdrage voor de transformatie van het leger.Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtMinister van defensie van Hongarije tekent samenwerkingsovereenkomst in Belgrado Plunk 23/03/2010 15:31


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.