Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Re: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije
Gepost door: Plunk ()
Datum: 24 maart 2010 02:45

Oeufs à la neige, ook wel aangeduidt met een andere poëtische naam: Ile flottante

Geinspireerd door alle besneeuwde toppen en witte wolken een heel klassiek gerecht uit de Franse keuken. Oeufs à la neige, ook wel aangeduidt met een andere poëtische naam: Ile flottante, is weer zo'n echt Back to Basic receptuur. Met een paar eitjes, een beetje melk, suiker en een half stokje vanille maak je een verbazend simpel, puur nagerechtje.

ingrediënten: 5 eieren, 150gr.suiker, 3/4lt.melk, 1/2 vanille stokje, 75gr.suiker

1 Scheid de dooiers van het eiwit, klop het eiwit luchtig en standig en meng er 150 gram suiker door.

2 Breng de melk met het opengesneden vanillestokje in een vlakke brede pan tot het kookpunt.

3 Schep van het eiwit met een lepel steeds gelijkmatige porties en laat deze in de hete melk pocheren, zonder dat de melk aan de kook komt. Keer ze na 2 minuten met een schuimspaan, zet een deksel op de pan en pocheer tot de eieren vast genoeg zijn.

4 Neem de eieren met een schuimspaan uit de melk en laat ze op een schone doek uitlekken.

5 Maak een vanillesaus: Doe de eidooiers met 75 gram suiker in een mengkom en roer los. Haal het vanillestokje uit de melk en schraap het leeg boven de eidooiers. Giet al roerend de hete melk bij de dooiers. Verhit het geheel al roerend au-bain-Marie totdat de saus gebonden is. Laat niet te heet worden want dan gaat de saus schiften.

6 Giet de afgekoelde saus in diepe borden en laat in ieder bord een ei drijven.

Klik hier voor het recept in het Hongaars met plaatjes

klik hier voor de uitleg in de Wikipedia

Recept van de Delhaize







Lagunculae leydianae non accedunt.



Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtUjhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Plunk 24/03/2010 01:50
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Arnold de Keijzer 24/03/2010 02:07
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 02:21
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Plunk 24/03/2010 02:45
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 02:59
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 03:40
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Plunk 24/03/2010 14:33
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 02:40
berichtZo maakt men madártej Nieuw Arnold de Keijzer 24/03/2010 02:59
berichtRe: Zo maakt men madártej Nieuw laurette 24/03/2010 03:27
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Caya 24/03/2010 03:59
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 04:14
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Caya 24/03/2010 13:51
berichtTÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw Caya 24/03/2010 04:13
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw laurette 24/03/2010 04:22
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw Trüsnény 24/03/2010 05:16
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw verwijderde gebruiker 24/03/2010 13:41
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw Caya 24/03/2010 13:48
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw laurette 24/03/2010 17:08


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.