Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Re: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije
Gepost door: Caya ()
Datum: 24 maart 2010 03:59

Újházi tyúkhúsleves

Ingrediënten

1 tyúk (geen csirke) tyúk is beter vd soep, csirke is te jong qua leeftijd
groentensoeppakket – zöldsegmix, leveszöld
250 gr champignons - gombak
2 à 3 oude witte broodjes – szarazs zsemle
melk - tej
peterselie (beetje apart houden vd garnering) - petreszelyem
2 eieren - tojás
zout, peper – só, bors
majoraan - majoránna
klein uitje – kis hagyma
mangalicavet - mangalicazsír
spekvet - szallona
1 eetlepel tejföl
max. 200 gram fijne vermicelli (Gyermelyi – Cérnácska)
2 bouillonblokjes

Soep tot afschuimen koken met deksel er op, daarna ZONDER deksel!!
Soep mag niet koken maar moet af en toe blurpen. (pezs)

Vulling kip: ui, vet, peterselie, beetje peper uitbakken en wegzetten om af te laten koelen. Brood in stukken scheuren en met beetje melk mengen.
Gesneden champignons, ui, vet, peterseliemengsel, 2 eieren en een
eetlepel tejföl door elkaar mengen. Als laatste een beetje zout toevoegen.
Brood goed fijnkneden met de melk. Dan het brood goed uitknijpen en zonder de melk bij het mengsel doen en de kip ermee vullen. De kip dichtmaken.

Grote pan koud water opzetten en de soepgroenten (goed schoonmaken en heel (dus niet gesneden !) onder in de pan laten zakken. Ook een ui MET schil toevoegen. (krijgt de bouillon een kleurtje van). Dan de kip erin laten zakken en 2 bouillonblokjes. Aan de kook brengen en af en toe afschuimen. Dan de deksel eraf laten en 2 uur laten blurpen. (blurp is petz.)
Kip en groenten eruit halen en de kip (na afkoelen) uit elkaar plukken.
Beetje kipvlees op een bord doen en bouillon erop scheppen.
Vulling van de kip kun je ook opeten met b.v. brood.

Met vr.gr., Hanny




--Nagyvisnyó--



Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtUjhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Plunk 24/03/2010 01:50
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Arnold de Keijzer 24/03/2010 02:07
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 02:21
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Plunk 24/03/2010 02:45
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 02:59
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 03:40
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Plunk 24/03/2010 14:33
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 02:40
berichtZo maakt men madártej Nieuw Arnold de Keijzer 24/03/2010 02:59
berichtRe: Zo maakt men madártej Nieuw laurette 24/03/2010 03:27
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Caya 24/03/2010 03:59
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw laurette 24/03/2010 04:14
berichtRe: Ujhazy kippensoep meest favoriete gerecht van Hongarije Nieuw Caya 24/03/2010 13:51
berichtTÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw Caya 24/03/2010 04:13
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw laurette 24/03/2010 04:22
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw Trüsnény 24/03/2010 05:16
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw verwijderde gebruiker 24/03/2010 13:41
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw Caya 24/03/2010 13:48
berichtRe: TÖLTÖTT KÁPOSZTA GEVULDE KOOLROLLETJES Nieuw laurette 24/03/2010 17:08


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.