Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Hongaarse hof erkent eigendoms-en erfrecht van koppels van het zelfde geslacht.
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtHongaarse hof erkent eigendoms-en erfrecht van koppels van het zelfde geslacht.
Gepost door: Plunk ()
Datum: 24 maart 2010 16:33

Het Grondwettelijk Hof bevestigde gisteren dat dezelfde rechten gelden inzake eigendom en erfenis voor koppels van hetzelfde geslacht zoals die voor in conventionele huwelijken gelden.

Echter een fundamenteel verschil is dat homoseksuele en lesbische koppels geen kinderen mogen adopteren, ook mogen zij de achternaam van hun partner niet overnemen.

Bevestiging van het recht van lesbische en homoseksuele koppels om hun relatie officieel laten registreren, verklaarde het Hof, dat is het recht op menselijke waardigheid dat mensen van hetzelfde geslacht aanspraak kunnen maken op een officiƫle bevestiging van hun relatie.

Als gevolg hiervan zei het Hof, dat er geen belemmering is voor koppels van hetzelfde geslacht om uiting geven aan hun wens om samen te leven en dit officieel vast te leggen.Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtHongaarse hof erkent eigendoms-en erfrecht van koppels van het zelfde geslacht. Plunk 24/03/2010 16:33


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.