Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/hongarijeprikbord.nl/public_html/mods/topic_poll/topic_poll.php on line 389
Hongarije spoorweginformatie
Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtHongarije spoorweginformatie
Gepost door: Plunk ()
Datum: 25 maart 2010 14:16

De Hongaarse spoorwegmaatschappij heet IMagyar Allamvasutak of MAV. Boedapest is het centrum van het spoorwegnet met drie grote stations. Vanuit Boedapest spreidt een netwerk van 7.607 km, waarvan een derde geëlektrificeerd is, zich uit over het land met sommige inter-connecties in de grotere steden.
Het Hongaarse spoorwegnet

Er zijn rechtstreekse verbindingen naar Hongarije vanuit alle naburige landen: Oostenrijk, Kroatië, Roemenië, Slowakije. Ook naar verder gelegen landen zoals: Bulgarije, Tsjechië, Duitsland, Griekenland, Italië, Polen, Zwitserland en zelfs Turkije.

In alle treinstations van Hongarije geven de gele borden het vertrek aan (indul) en de witte borden de aankomst (érkezik). Express-treinen worden in het rood aangegeven en lokale treinen in het zwart.

Treintypes
De lokale treinen heten személyvonat en zijn relatief langzaam. Vaak hebben ze alleen coupés in de tweede klasse (másod osztály). De snellere treinen zijn de Intercity-treinen (IC) of de express-treinen (gyorsvonat). De meeste van deze treinen beschikken ook over een comfortabele eerste klasse (elso osztály). In bijna alle gevallen hebben de IC-treinen een restauratiewagen. Alle andere treinen beschikken over rokers- en niet-rokerswagons.

De IC-trein is de snelste manier om van Boedapest naar de volgende steden te reizen: Bekescsaba, Debrecen, Dombovar, Gyor, Gula, Hajduszoboszlo, Kaposvar, Kecskemet, Miskolc, Nyiregyhaza, Pecs, Sopron, Szeged, Szolnok, Szombathely.

Boedapest beschikt over drie grote treinstations:

*
Keleti (oosten) aan de Baross ter (rode metrolijn): voor de meeste internationale express-treinen en binnenlandse treinen naar het noorden en noordoosten.
*
Nyugati (westen) aan de Nyugati ter (blauwe metroljin): voor treinen naar de Grote Hongaarse Laagvlakte en de Donau.
*
Deli (zuiden) aan de Krisztina korut: voor treinen naar Transdanubië en het Balatonmeer.

>>> lees hier verder <<<Lagunculae leydianae non accedunt.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtHongarije spoorweginformatie Plunk 25/03/2010 14:16


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.