Prikpagina Hongarije Startpagina voor Hongarije Hongarijepagina


Brandstofprijzen in Hongarije

Hongarije prikbord :  Hongarije Forum
 
berichtBelastingdienst NL/heffingskortingen
Gepost door: poldertje ()
Datum: 12 mei 2021 18:51

Voor wie het betreft:
zelf ben ik vanaf 2015 ieder jaar in bezwaar gegaan tegen het niet toekenning van heffingskortingen, echter elk bezwaar werd afgewezen.
Heb er bewust voor gekozen niet naar de rechter te stappen omdat ik eerst de uitspraken rechtbanken grote verenigingen wilde afwachten. In je eentje te procederen is dan helaas verspilling van energie, want je moet van laagste naar hoogste rechtbank. De hoogste rechtbank is het Europese Hof en dan ben je veel geld kwijt.

De VBNGB geeft deze achtergrondinformatie:
Mogelijke acties buitenlands belastingplichtigen
Bij het doen van aangifte als buitenlands belastingplichtige (C-biljet) bestaat de mogelijkheid voor degenen die geen inkomstenbelasting verschuldigd zijn aan het woonland bij de vraag waarom te antwoorden:
Kies “Ja” als een laag inkomen de reden is dat u geen belasting betaalde,
Kies “Nee” als u geen belasting betaalde omdat uw belastbare inkomen laag is vanwege een hoge aftrek
 Aangezien de begrippen “hoog” en “laag” subjectief zijn, adviseren wij deze vraag met “Ja” te beantwoorden. In dit geval kwalificeert u volgens het aangiftebiljet; de Belastingdienst kan dit echter bij de aanslag afwijzen.
Als zaken door ons (of door iemand anders) gewonnen worden, lijkt het logisch dat ook aanslagen van oudere datum zouden worden herzien. Belastingplichtigen zouden op grond hiervan aan de inspecteur kunnen vragen over de voorbije jaren alsnog de Nederlandse aftrekposten toe te kennen. Of men zou binnen vijf jaar na het verstrijken van het betreffende belastingjaar een hernieuwde aangifte inkomstenbelasting een nieuwe aangifte kunnen indienen. De inspecteur zou de aanslag ambtshalve kunnen verminderen. Volgens de Uitvoeringsregeling Inkomstenbelasting 2001 is dit echter niet mogelijk als de vermindering volgt uit jurisprudentie die gewezen is na definitieve vaststelling van de belastingaanslag.
Er zijn leden die te kennen hebben gegeven dat zij ten onrechte op hun aanwijzing als kwalificerende buitenlandse belastingplichtige onder het uitzonderingsartikel zijn afgewezen. Wij adviseren hen in bezwaar te gaan. De termijn daarvoor is zes weken. Gedurende de bezwaarperiode wordt de aanslag niet definitief vastgesteld en komt dus nog voor ambtshalve vermindering in aanmerking. Men kan daarbij aan de inspecteur vragen de zaak aan te houden totdat er uitspraak is gedaan in een vergelijkbare rechtszaak. De inspecteur zal mogelijk vragen naar dat specifieke geval. Als toevallig een gunstige uitspraak wordt gedaan in een soortgelijke zaak tijdens de bezwaarprocedure kan dat van positieve invloed zijn. In het ongunstige geval moet men in overweging nemen zelf te procederen. VBNGB leden doen er goed aan deze stap af te stemmen met adviseur Jan de Voogd, via secretaris@vbngb.eu
Een standaardtekst voor een bezwaarschrift kunt u # dit bestand is alleen beschikbaar voor leden van de VBNGB - inloggen # vinden.Onderwerp Geschreven door Gepost
berichtBelastingdienst NL/heffingskortingen poldertje 12/05/2021 18:51
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw poldertje 12/05/2021 19:08
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw cdw057 13/05/2021 15:04
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw Hugo 13/05/2021 20:11
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw karelvdberg 14/05/2021 01:07
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw Jan V 14/05/2021 14:34
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw Hugo 14/05/2021 19:37
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw poldertje 19/05/2021 17:32
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw poldertje 20/05/2021 13:49
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw Hugo 20/05/2021 16:45
berichtRe: Belastingdienst NL/heffingskortingen Nieuw poldertje 19/05/2021 17:17


Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.